De Klassewerkplekken van 2022 zijn bekend!

Op het landelijke schoolleiderscongres van de AVS zijn de Klassewerkplekken van 2022 bekend gemaakt. Dit zijn de scholen in Nederland met het grootste werkgeluk voor leerkrachten.

Deze scholen kenmerken zich doordat ze minder vacatures en minder verloop hebben, een laag verzuim én daarmee een prima onderwijskwaliteit kunnen bieden. Het werkgeluk organiseren deze scholen door professionele autonomie te bieden aan de leerkrachten, ondersteund door een organisatie met duidelijke kaders, doelen en visie. Daarnaast is er ruimte voor de mens achter de professional, en worden leerkrachten uitgedaagd te groeien richting hun eigen doelen.

Uit het onderzoek van Klassewerkplek blijkt dat de schoolleider een enorm belangrijke invloed heeft op het werkgeluk van de leerkrachten. Daarom gaan we de komende tijd deze schoolleiders uitgebreid bevragen naar hun aanpak. Houd onze website en onze social media kanalen in de gaten om te geïnformeerd te worden over praktische handvatten en aanpakken die bijdragen aan het werkgeluk van leerkrachten.

Want een Klassewerkplek, dat is een school waar leerlingen overgaan en leerkrachten blijven zitten!

Alle Klassewerkplekken van 2022 vindt u hier.

Heeft u vragen over Klasssewerkplek of wilt u in contact komen met de schoolleiders die het hoofd bieden aan het lerarentekort? Neem dan contact met ons op via info@klassewerkplek.nl.

Social media kanalen van Klassewerkplek

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×