Hoe kan werkgeluk een antwoord geven op het leraren- en schoolleiderstekort in Nederland?

16 May 2024 - Podcast

Flevoland kampt met een groot tekort aan leraren en schoolleiders, vergelijkbaar met steden als Amsterdam en Rotterdam. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de problemen in het onderwijs, maar succesvolle scholen komen weinig aan het woord. Wat kunnen we van hen leren? In deze nieuwe aflevering van de Tjipcast praat Tjip met het team van basisschool De Driemaster in Almere, een school die zich richt op werkplezier en vakmanschap en dit jaar is uitgeroepen tot klassewerkplek.

Thema’s die we bespreken zijn onder andere: leidinggeven vanuit vertrouwen, professionalisering en leren in het team, begeleiding van startende onderwijsprofessionals, en tips voor werkgeluk.

De gasten in deze aflevering zijn:

  • Michelle Brown, directeur van christelijke basisschool De Driemaster in Almere
  • Rolf de Ruiter (schoolleider in opleiding bij de Driemaster)
  • Marjolein Slootweg (leerkracht groep 7/8, rekenspecialist en MT-lid)

Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met Tjip de Jong (Tjipcast). Dit jaar brengen we samen scholen in kaart die erin slagen werk te maken van werkgeluk in het onderwijs en het predicaat Klassewerkplek dragen. We leggen de relatie met kwaliteit, samenwerken en hoge verwachtingen naar leerlingen!

Bekijk de hele aflevering hieronder via YouTube of beluister 'm hieronder via Spotify!

Gerelateerde artikelen

School

De Driemaster (FL)

Dit jaar is De Driemaster (FL) bekroond met het predicaat Klassewerkplek 2024! Hier staat werkgeluk centraal, waardoor het een prachtige werkplek vormt voor onderwijsprofessionals. Ervaar een …

Bekijk deze school