Wat we doen

Klassewerkplek gaat jaarlijks op zoek naar die scholen waar werkgeluk het hoogst is. Deelname aan ons onderzoek is simpel en kost heel weinig tijd. Als je je als school of geheel bestuur hebt ingeschreven, ontvang je in december het verzoek om de e-mailadressen van je teamleden aan te leveren. Van ons krijg je een mail met uitleg die je intern kunt verspreiden, als je dat op prijs stelt. 

Weinig tijd? Ga dan naar onze korte uitleg: Klassewerkplek uitgelegd in één minuut

Daarna nemen we alles uit handen. De teamleden ontvangen een mail met een link gemaild naar het onderzoek. Mocht het zo zijn dat een teamlid het onderzoek vergeet in te vullen, krijgt hij of zij maximaal twee herinneringsmails.

Onze ervaring leert dat deelname aan het onderzoek gemiddeld iets minder dan 6 minuten in beslag neemt. Dat is alles wat we vragen van de respondenten.

Meer informatie over de kosten vind je op de kosten-pagina.

Na afloop maken wij een uitgebreide rapportage die je als deelnemende school krijgt, en waar je je plannen op kunt baseren. Als uiteindelijk blijkt dat je tot de scholen behoort met het hoogste werkgeluk, dan ontvang je als school het predikaat van Klassewerkplek. Naast dat we dan natuurlijk graag nog veel meer te weten willen komen over jullie school, wordt de school ook nog in de spotlights gezet. Zo kregen in de afgelopen edities de gelukkige Klassewerkplekken verschillende dingen buiten de rapportage:

  • Klassewerkplek-promotiemateriaal
  • Unieke Klassewerkplek-video
  • Deelname aan de Klassewerkplek-podcast
  • Gebruik van ons social media netwerk voor delen van vacatures
  • Verschillende andere PR-momenten om jouw school te presenteren
  • Gebruik Buurtkadoos tegen sterk gereduceerd tarief*

*Indien Buurtkadoos beschikbaar is in de desbetreffende regio

Klassewerkplek 2023: de nieuwe onderzoeksronde komt eraan...

Veel scholen en besturen in PO hebben zich alweer aangemeld voor de onderzoeksronde in 2023. Rond de tweede week van december zullen we beginnen met he uitzetten van het onderzoek en zullen we contact opnemen met de deelnemende scholen/schoolbesturen.

Het onderzoek loopt van dinsdag 10 januari tot en met vrijdag 3 februari. De onderzoeksrapportages zijn daarna binnen twee weken beschikbaar. De bekendmaking van de Klassewerkplekken vindt plaats in maart.

Aanmelden voor het onderzoek kan tot en met vrijdag 9 december.