PERSBERICHT

Stichting SAAM*scholen en Klassewerkplek gaan voor nog meer werkgeluk voor leraren in het primair onderwijs

Oss, november 2020

SAAM*scholen doen in 2021 mee aan het jaarlijkse Klassewerkplek-onderzoek. Met dit onderzoek wil SAAM* meewerken aan meer werkgeluk voor (en daarmee behoud van) leraren in de héle sector primair onderwijs.

Het onderzoek van Klassewerkplek is erop gericht alle deelnemende scholen een goed zicht te geven op mogelijkheden om het werkgeluk van leraren nog verder te vergroten. Bovendien zet Klassewerkplek met het onderzoeksresultaat de scholen die nu al hoog scoren in de schijnwerpers. Die scholen hebben een oplossing voor een deel van het lerarentekort al in handen, zij weten leraren te boeien en te binden. Wat aantoonbaar ook bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs. Door deze voorbeeldscholen veel aandacht te geven hoopt Klassewerkplek andere scholen te inspireren met praktijkvoorbeelden voor het behoud van leraren in de het primair onderwijs.

Edith van Montfort van SAAM*: “Wij doen mee omdat SAAM* graag leert en inspireert. Het onderzoek van Klassewerkplek laat ons zien waar we goed en minder goed bezig zijn als het gaat om het werkgeluk van onze collega’s. En biedt ons de mogelijkheid te leren van scholen die hoog scoren. Samen zorgen we zo voor werkgeluk van collega’s, behoud van leraren in het primair onderwijs en onderwijs dat deugt.”

Paul Baan van Klassewerkplek is heel blij met de deelname van SAAM*: “SAAM* is een vooruitstrevende stichting die een hoge kwaliteit koppelt aan een hele positieve invloed in onderwijsland. Ik ben er trots op dat een stichting als SAAM* bijdraagt aan de missie van Klassewerkplek: het meewerken aan behoud van leraren in de héle sector door positieve communicatie op basis van gedegen onderzoek”.

Over SAAM*
In Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden werken 26 scholen .
Iedereen is welkom op onze scholen. Iedereen mag zijn wie hij of zij is. Het kind is onze leidraad. We bieden een passende veilige plek voor ieder kind, ook als we daarvoor onze grenzen moeten verleggen. Leren en lesgeven is persoonlijk. We dagen uit, hebben hoge verwachtingen en laten ons verrassen.
We kiezen voor diepgang en nieuwsgierigheid. We maken ruimte voor onderzoek, vakmanschap en talent. We baseren ons op feiten, gedegen kennis & informatie en durven ook te twijfelen. We tonen eigenaarschap in de ontwikkeling van onszelf, de ander en de omgeving. Wij werken SAAM* met onze partners in de wijk aan onderwijs dat deugt.

Over Klassewerkplek
Klassewerkplek onderzoekt éénmaal per jaar (in januari) het werkgeluk van medewerkers op deelnemende scholen. Deze scholen krijgen een uitgebreide rapportage over het werkgeluk onder leraren, waarbij resultaten worden vergeleken met het gemiddelde in de sector. Scholen die hoog scoren worden in de schijnwerpers gezet, deze scholen zijn lichtende voorbeelden in de strijd voor het behoud van leraren. Meer informatie en meedoen kan via www.klassewerkplek.nl

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×