Veel spelregels zijn er niet. En toch word je niet zomaar Klassewerkplek. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen doorloop je als basisschool de volgende stappen.

Dit zijn de spelregels

Deelname

Alle scholen in het primair onderwijs mogen meedoen. Van een school kunnen alle teamleden meedoen, dus niet alleen leerkrachten, maar ook IB-ers, ondersteuners en bijvoorbeeld schoolleiders.

Deelname kost 150 euro voor een individuele school. Voor een stichting is de bijdrage 125 euro per school. Daarvoor krijgt iedere school het Klassewerkplek onderzoek met de uitgebreide rapportage. Die rapportage biedt de mogelijkheid om als school aan de slag te gaan met de thema’s rondom werkgeluk.

En uiteraard maken de deelnemende scholen kans op de titel Klassewerkplek, met alle voordelen van dien!

Eisen aan een Klassewerkplek

Klassewerkplekken zijn de scholen met de hoogste score op alle 7 thema’s van werkgeluk. Omdat het belangrijk is dat zoveel mogelijk teamleden hun mening geven, moet een Klassewerkplek een respons van minimaal 75% halen. Om in de top 3 te komen, moet de respons zelfs minimaal 80% zijn.

Eigenlijk is 100% natuurlijk altijd het streven. Hoe meer iedereen zijn stem laat horen, hoe betrouwbaarder de uitslag.

De uitslag

De uitslag wordt bepaald door alle scores bij elkaar op te tellen en het gemiddelde te berekenen.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×