Inspiratie voor duurzame inzetbaarheid

Het Vervangingsfonds en Participatiefonds (Vf/Pf) zijn opgericht om scholen te ondersteunen met het laag houden van vervangings- en werkloosheidskosten. Om dat te bereiken is er veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Vf/Pf probeert op dat gebied scholen te inspireren met goede voorbeelden, en daar horen de Klassewerkplekken natuurlijk bij. In een recent inspiratiedocument daarom uitgebreid aandacht voor de aanpak van schoolleiders Berenike Vossebeld (De Wegwijzer in Winssen) en Eva Naaijkens (Alan Turingschool in Amsterdam), respectievelijk de nummer 2 en 1 Klassewerkplek van het onderzoek in 2020.

Beide interviews bevatten een paar sterke aanwijzingen voor scholen die willen groeien in het behoud van leerkrachten. “Je hebt niets aan een HR-afdeling als je als school geen visie hebt op het leren en het organiseren daarvan” zo stelt Eva. Berenike geeft aan dat het zaak is om scherp te blijven op wat écht moet en wat niet: “Het voelt alsof er heel veel moet van de inspectie, maar er zijn ook veel dingen die niet verplicht zijn. Daarin durven we te strepen“.

Het hele inspiratiedocument is te downloaden op de site van Vf/Pf.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×