Klassewerplek 2021 start nà de lockdown

Klassewerkplek wil als jaarlijks onderzoek naar duurzame inzetbaarheid en werkgeluk een beeld kunnen geven van het werken in het primair onderwijs. De verlengde lockdown-situatie maakt het onmogelijk om een realistisch beeld te krijgen dat bovendien door de jaren heen vergelijkbaar is.

Leerkrachten en ander personeel in PO leveren een grote krachttoer in het wisselen tussen onderwijs in de klas en thuisonderwijs. Tegelijkertijd is deze situatie niet representatief voor hoe het onderwijs hoort te zijn.

Klassewerkplek onderzoek naar duurzame inzetbaarheid en werkgeluk start na lockdown

Daarom hebben we besloten de start van het onderzoek uit te stellen tot minimaal twee weken nà de lockdown. Dan is de hoop dat iedereen weer enigszins “normaal” aan de slag is. Op dit moment is het onduidelijk wanneer de lockdown voor primair onderwijs wordt opgeheven. Er is sprake van een mogelijke heropening van de basisscholen op 25 januari, tegelijkertijd zijn er grote zorgen rondom nieuwe virusvarianten die juist een verlengend effect kunnen hebben op lockdown-maatregelen.

Klassewerkplek houdt de genoemde datum van 9 februari aan als einde van de lockdown, en starten we dus tot nader orde op 23 februari. Mocht er in de tussentijd veranderingen optreden, dan zullen we ons opnieuw beraden op de best mogelijke startdatum voor het onderzoek.

In de tussentijd is het nog steeds mogelijk om aan te melden. Klik daarvoor op de knop “meedoen” bovenaan deze pagina. Het aantal deelnemende scholen is bijna vervijfvoudigd. We zijn erg trots op het aanhaken van enkele grote en vooraanstaande besturen.  In 2021 zullen we dus veel meer Klassewerkplekken kunnen aanwijzen en nog meer fantastische voorbeelden van prachtig werkgeverschap in PO kunnen delen.

Meer informatie

Klassewerkplek is ontstaan als initiatief in de strijd tegen het lerarentekort. Er is al veel aandacht voor nieuwe instroom, Klassewerkplek richt zich specifiek op het vergroten van de kans van behoud van zittende én nieuwe leerkrachten in het basisonderwijs.

Voor vragen of meer informatie over Klassewerkplek kunt u contact opnemen via info@klassewerkplek.nl. Ook kunt u ons volgen op de social media kanalen voor nieuws en voorbeeld over het versterken van behoud van leerkrachten in het primair onderwijs.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×