Erken de ongelijkheid: de kracht van diversiteit in onderwijsteams

In 2021 verscheen het boek Erken de ongelijkheid. De kracht van diversiteit in onderwijsteams. Het boek is een initiatief van Hannah Bijlsma en Mirjam Keyser, die toen allebei in het bestuur van BAB (Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs) zaten. In het boek gaat het over de toegevoegde waarde van het samenbrengen van allerlei achtergronden in onderwijsteams, bijvoorbeeld op het gebied van vooropleiding. Door de verschillen te onderkennen en de krachten daarin te zien en stimuleren, ontstaan mooie resultaten.

Hoofdstuk 4 in het boek heet Werkgeluk als basis voor onderwijskwaliteit en is geschreven door professor Ruut Veenhoven (zie interview in Kennisbank) en Paul Baan, oprichter van Klassewerkplek. Het hoofdstuk gaat in op de manieren waarop schoolleiders invulling kunnen geven aan het werkgeluk van een grote diversiteit aan teamleden.

Het boek is te bestellen bij Pica.

Met de resultaten van het 2021 onderzoek hoopt Klassewerkplek de impact van diversiteit in onderwijsteams ook te kunnen aantonen aan de hand van de scores op werkgeluk. Daarover later meer.

Meer informatie?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×